www.americanwine.dk

 
Åbent Hus

Lørdag d. 20. april kl. 14-16
** Bemærk: kun åbent lørdag i denne uge grundet Påske **


Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderen

Kom til åbent hus og smag på vinene fra ugens vinbrev. Det kan være en ide at reservere den vin du ønsker da vinene kan blive udsolgt.

Det er selvfølgelig også muligt at købe alle de andre spændende amerikanske vine og spiritus ved åbent hus.
Hvis du er interesseret i at holde dig opdateret på hvilke vine der findes på vinlageret, kan du få tilsendt den nyeste vinliste per mail.

Vinene kan også leveret til privat-eller firmaadresse ved større bestillinger. Kontakt Keld Johnsen for nærmere information om dette.

Ønsker du at afholde en vinsmagning for dine kollegaer, dit firma eller venner er dette muligt på vinlageret. Ring for at høre nærmere om dette.

Da middagen på SAS royal hotellet blevt hurtigt udsolgt, har jeg fået mulighed for endnu en aften. ”Umami” menu på toppen af København med amerikanske vine
Umami Style dinner tirsdag den 21 maj
SAS Royal Hotel, Restauranten øverst oppe, kl. 18-22.30
Hammerichsgade 1, 1611 København

Det nu lukkede Umami var en af de første restauranter i København til at gøre New York og London kunsten efter, og skabe et fusionskøkken. Det blev en stor success og på Umami kunne man opleve det japanske køkken møde det europæiske. Dette resulterede i top gastronomi og spændende smagssammensætninger.
Jeg afholdte adskillige vinmiddage på Umami og de var altid en stor success.
Den tidligere køkkenchef på Umami Christian Paradisi, er nu Executive Chef på SAS Royal Hotel og han vil denne aften kreere en spændende fusions menu med inspiration fra hans tid på Umami. Middagen foregår på restauranten på den øverste etage af SAS Royal Hotel (det tidligere Alberto K), som har en fantastisk udsigt over København. Denne restaurant er nu lukket, men på denne aften åbnes den for mine kunder.
Så kom og oplev spændende fusionsmad og nyd udsigten over byens tage.
Jeg vil som altid undervejs fortælle om vinene og vinhusene bag.
Læs mere - klik her


Med Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin
CaMomi Winery, Pinot Grigio, Bianco de Californien, 2016
70 kr. pr. flaske
60 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


CaMomi Winery er et italiensk inspireret vinhus i Napa Valley ejet af tre italienere. CaMomi er italiensk for ”House of Momi” og Momi er navnet på ejernes familiehjem i Italien. Vingården forener USA og Italien og producerer spændende italiensk inspirerede vine til en god pris.
Denne hvidvin er dyrket i Napa Valley på CaMomis egne marker som er certificerede økologiske.
En lækker vin på hovedsagelig Pinot Grigio med en saftig smag af mango, melon, æble, passionsfrugt og lime.
Serveres til påskefrokostens fiskefrikadeller, hjemmerørt rejesalat og røget fisk.

Ugens Kasse
Påskeæg
1200 kr. for en kasse med 12 flasker


Ugens kasse er et påskeæg(kasse) fyldt med 12 spændende vine jeg udvælger - og som er en overraskelse! Du er garanteret en masse gode vine, både hvide og røde.

Ugens Hit
PraVinera Winery, Pinot Noir  2017, Californien
85 kr. pr. flaske
75 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Dejlig frisk og raffineret Pinot Noir fra Carneros området i Sonoma/Napa Valley. Dette område ligger i den kølige del af Napa Valley og Sonoma. Området  giver lette og elegante Pinot Noir.
En vin med masser af ribs, hindbær, modne blommer og et strejf af egefad.
Serveres til grillet kylling, kalvefrikasse og vagtler.

Andre spændende vine fra vinkælderen
Treveri Winery, Blanc de Blancs, Washington State
135 kr. pr. flaske
120 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Treveri Cellars åbnede i 2010 med en mission om at sætte Washington States Sparkling Wine på USA’s vinkort. I dag er vinhuset blandt nogle af de bedste Sparkling Wine producenter i USA.
Den tidligere præsident Obama var også meget glad for vinhusets Sparkling og brugte disse som velkomstvin til receptioner og lign.
Treveri Cellars producerer Sparkling på en bred vifte af druer som bl.a. Chardonnay og Pinot Noir. Vinhuset fokuserer i høj grad på 100% planteforædling Sparkling.
Denne mousserende har fået 90 point hos the Wine Spectator og er en saftig og lækker mousserende med masser af smag og duft af gule blommer, ristet rug, honning, papaya, lime og grønne æbler.  
En god vin som aperitif og til skaldyr, kammuslinger og røget laks.

Sbragia Winery, Chardonnay Home Vineyard 2016, Dry Creek Valley, Californien
195 kr. pr. flaske
175 kr. pr. flaske ved 6 +flasker


Ed Sbragia var i mange år vinmager hos Bringer og var vinmageren bag topvine som Private Reserve og andre fremragende vine.
For 12 år siden gik Ed solo med vingården i eget navn og dyrker nu topvine i Dry Creek Valley. Sbragia Winery er i dag et af de førende kultvinhuse i Californien.
Vinen har masser af smag af hvide ferskner, abrikoser, modne æbler, mango og papaya.
En klassisk fed californisk Chardonnay med klassisk Amerikansk egefad smag, som går godt til grillet fisk og fiskeretter med fede saucer – pighvar med hjemmelavet hollandaise!

Haden Fig Winery, Pinot Noir 2016, , Willamette Valley, Oregon
135 kr. pr. flaske
120 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Bag Haden Fig står Erin Nuccio, som i en årrække arbejdede som vinmager på kult vingården Evesham Wood. Her lærte Erin at producere elegante og nuancerede vine – nogle af hovedtrækkene i Evesham Woods vine.
Ligesom Evesham Wood Winery dyrker Haden Fig alle vine efter økologiske og biodynamiske principper.
Druerne til denne Pinot Noir kommer fra  egne marker som give friske og elegante Pinot Noir vine
En saftig og raffineret rødvin med masser af modne ribs, kirsebær og tørret hindbær.
Skal serves til vagtler, due eller perlehøne.
Corsentino Winery, Cigar Zin 2017, Lodi 2015, Californien
135 kr. pr. flaske
110 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


 Mitch Cosentino startede sit vinhus i Napa Valley i 1980 med ønsket om at lave vine af høj kvalitet på de bedste vinmarker. Cosentino Winery er anerkendt for at have været en pioner inden for at producere nye vin blandinger.
Denne er en af Corsentinos kraftigere og saftige Zinfandel på gamle stokke fra Lodi med en god dosis alkohol på 15,5 % og amerikansk egefad.
Her er masser af tørret kirsebær, lakrids, mokka, brombær og et strejf af Provence urter.
En super god rødvin til kød på grillen, beuf stroganoff og Chili con Carne.

Ugens Topvin
Soos Creek Winery, Ciel du Cheval Vineyard 2015, Horse Heaven Hill, Washington State
225 kr. pr. flaske
200 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Soos Creek er et lille familieforetagende der producerer lige under 2000 kasser om året, hvilket gør at alle vinene får stor opmærksomhed når de produceres. Vingården producerer vine på nogle af de bedste og mest eftertragtede vinmarker i Washington State hvilket resulterer i vine af høj kvalitet.
De små mængder der produceres og vinens kvalitet har givet Soos Creek og deres vine kultstatus i vinverdenen.
Ciel du Cheval  er lavet på 60% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, og 11% Cabernet Franc.
Ciel du Cheval  Vineyard anses som en af de  ypperste og bedste vinmarker i Washington State og Soos Creek har del i denne vinmark sammen med andre top vinproducenter. Druerne fra marken giver intense, raffinerede vine som har masser af elegance og en lang holdbarhed.
En vin med kompleksitet og duft at både brombær, blåbær og kaffe.
Perfekt vin til elegante kødretter kalvemørbrad, dyrekølle og due.
Vinen har også et super gemmepotentiale hvis man ikke nænner at drikke den med det samme.

Ugens amerikanske kitchen essential
B.R Cohn Olive Oil Company, Olive Olie, Organic, Sonoma Valley
125 kr.  for 375 ml


Bruce Cohn opkøbte i sin tid et gammelt mejeri som blev til Olive Hill Estate Vineyard, som fik sit navn efter de 140 år gamle franske Picholine oliven træer der stod plantet på grunden. De første mange år nøjedes Bruce med at sælge druer til omkringliggende vingårde men i 1984 etablerede han B.R Cohn Winery, som en del af Olive Hill. I starten af 1990’erne etablerede familien Cohn så B.R Cohn Olive Oil Company og producerede Californiens første Single Estate Picholine Olive Oil.
I dag laver B.R Cohn noget af det bedste oliven olie i Sonoma, dyrket på økologisk vis på oliven fra de oliventræer der blev plantet i 1800 tallet.
En intens olie med fylde og smag – perfekt til sommerens salater, på frisk pasta eller til at dyppe brødet i.


Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud




Amerikanske vin middage på det flotte Moltkes Palæ. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 
www.americanwine.dk ved Keld Johnsen  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

Tlf.: 4038 4480 · keld@americanwine.dk 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.