www.americanwine.dk

Maj 2019

 
Åbent Hus

Torsdag d. 16. maj. kl. 15-18 og lørdag d. 18. maj kl. 14-16

Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderen

Kom til åbent hus og smag på vinene fra ugens vinbrev. Det kan være en ide at reservere den vin du ønsker da vinene kan blive udsolgt.

Det er selvfølgelig også muligt at købe alle de andre spændende amerikanske vine og spiritus ved åbent hus.
Hvis du er interesseret i at holde dig opdateret på hvilke vine der findes på vinlageret, kan du få tilsendt den nyeste vinliste per mail.

Vinene kan også leveret til privat-eller firmaadresse ved større bestillinger. Kontakt Keld Johnsen for nærmere information om dette.

Ønsker du at afholde en vinsmagning for dine kollegaer, dit firma eller venner er dette muligt på vinlageret. Ring for at høre nærmere om dette.

Tilbud til americanwine.dk kunder
D. 22 maj. er der smagning på Weber Grill Academy på Amerikakaj hvor akademiets kokke serverer fingerfood til over 50 præmierede vine fra Côtes du Rhône. Når solen forhåbentlig skinner kan smagningen foregå ude på kajen.
Prisen er 185 kr. men hvis i skriver americanwine i feltet vinklub ved bestilling, så får i billetterne til 150 kr.
Weber Grill Academy lukker desværre med udgangen af maj, så det er sidste chance for at nyde dette dejlige sted i flotte omgivelser.
Læs mere om arrangementet - klik her
Tilmelding - klik herMed Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin
Long Barn Winery, Merlot 2016, Californien
85. kr. pr. flaske
75 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Long Barn dyrker vin på marker i Sonoma/Carneros og Central Coast i Californien. Vinen er lavet og lagret hos CaMomi Winery (den italiensk inspirerede vingård der laver super vine til super priser), som har bidraget med deres ekspertise og know how.
Vinen er blandet med ca. 20% Cabernet Sauvignon, så vinen fremstår med perfekt balance, smag af modne kirsebær, kakaobønne, cedertræ, blomme og solbær.
Serveres til grillet kylling, lasagne og spareribs.

Ugens Kasse
Washington State kassen
1500 kr. for en kasse med 12 flasker


Selvom Washington State er en relativ ung vin region så er staten USAs næststørste vinproducent og er blandt verdens bedste vinregioner. Washington States vindyrkning blev grundlagt da italienske og tyske immigranter plantede deres egne vinstokke i 1860’erne og 1870’erne i Walla Walla regionen.
I dag bidrager Washington States vinindustri med mere end 3 mia. kr. til statens økonomi og har 740+ vinhuse der sælger til det meste af verden. De primære druer der dyrkes vin på er Cabernet Sauvignon, Riesling, Chardonnay, Merlot og Syrah.
Med denne uges kasse får du mulighed for at smage nogle af Washingtons spændende vine.

Ugens Hit
Lady in Red, Edition 14, Kestrel Winery,
Columbia Valley, Washington State
100 kr. pr. flaske
90 kr. Pr. Flaske ved 6+ flasker


Lady in Red kræver vist ikke den stor introduktion, men til dem som ikke har hørt om vinen før, så produceres den af vinhuset Kestrel Winery og hver årgang af denne vin har altid en dame iført en rød kjole på flasken. En flaske der altid pryder bordet!
Lady In Red er en blanding af Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Cabernet Franc. Farven på vinen er dybrød, næsten sort og den har duft og smag af anis, tørret tranebær, cedertræ og friske bær som blåbær, kirsebær og brombær.
En god vin til retter med kalvekød, vagtel og en god hjemmelavet Pasta Bolognese.

Andre spændende vine fra vinkælderen
Kestrel Winery, Chardonnay 2016, Washington State
95 kr. pr. flaske
85 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


John og Helen Walker etablerede Kestrel Winery i 1999 med et ønske om at producere top vine til en fornuftig pris, som kunne konkurrere med vinene fra de store Washington State vingårde.
Kestrel Winery producerer cirka 35000 kasser vin om året og er primært en rødvins producent.
Fadlagring spiller en vigtig rolle i Kestrel’s vinproduktion og deres vine er lagret et til to år i de bedste franske, amerikanske og ungarske egetræstønder.
Servers til sommerens grillet fisk, laks, makrel, tun og havtaske.

Ferrari Carano Winery, Chardonnay 2016, Sonoma Valley, Californien
175 kr. pr flaske
150 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Ferrari-Carano blev grundlagt I 1985 af Don og Rhonda Carano. Vingården udgør cirka 14000 hektar vinmarker. For at opnå en høj kvalitet består Ferrari Carano vingården af to vingårde med hver sit dedikerede team; Ferrari-Carano's Estate Winery og Ferrari-Carano’s Mountain Winery Estate, som henholdsvis fokuserer på hvidvin og rødvin. Disse dedikerede teams resulterer i nogle ekstremt velproducerede vine af meget høj kvalitet.
En meget klassisk californisk Chardonnay som er intens og med masser af eksotisk frugt som mango, papaya, abrikos, lime, citrus og et let strejf af pekannød.
Den perfekte vin til grillet fisk, hummer og fisk med beurre blanc.

Sbragia  Winery, ONCE, it is gone!  Chardonnay 2017, Dry Creek  Valley, Californien
145 kr. pr. flaske
125 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Ed Sbragia var i mange år vinmager hos Beringer og var vinmageren bag topvine som Private Reserve og andre fremragende vine.
For 12 år siden gik Ed solo med vingården i eget navn og dyrker nu topvine i Dry Creek Valley. Sbragia Winery er i dag et af de førende kultvinhuse i Californien.
I årgang 2015, producerede Sbragia en mindre portion Chardonnay fra Sonoma, som har ligget på amerikanske fade og, som nu er blevet tappet.
Denne vin blev kun lavet en gang, derfor navnet Once, it is gone!
Vinen har fået 90 point hos The Wine Enthusiast.Vinen har masser af klassisk Chardonnay smag af hvide ferskner, abrikoser, modne æbler, mango og papaya.
En klassisk fed californisk Chardonnay med en  intens smag og som går godt til grillet fisk og fiskeretter med fede saucer – pighvar med hjemmelavet hollandaise!
Purple Cowboy Wines, Cabernet Sauvignon 2016, Trail Boss Vineyard, Californien
115. kr. pr. flaske
95 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Purple Cowboy Wines er startet af Terry Wheatley som er vokset op på en ranch og både hendes mand og søn er tidligere rodeo ryttere, hvilket har givet inspiration til vingårdens navn.
En meget elegant og saftig enkeltmark rødvin fra det varme Paso Robles. Vinen er lavet på meget gamle vinstokke og har fået masser af sol som giver saft og kraft. Denne Cabernet vandt guldmedalje ved San Diego Wine Competition 2015.
Vinen har en god duft af  solbær, sveske, blommer, blåbær, kakaobønner og vanilje.
Super rødvin til sommerens grillet kalvekød, grillet svinekotelet og mexicanske tacos.

Ugens Topvin
Chasseur Winery, Yellow Rock Vineyard 2013, Russian River Valley
250 kr. pr flaske
200 kr. ved 6+ flasker


Chasseur er en lille dedikeret vingård som fokuserer på et lave et lille parti håndlavede vine, ca. 2700 kasser om året, som laves på gamle franske vintraditioner. Den lille produktion giver vingården fuld kontrol over fremstillingen og det sikrer derved kvalitet og eksklusivitet. Chasseur kan derved producere nogle af de bedste vine inden for Chardonnay og Pinot Noir på marker på Sonoma’s vestkyst og omkring Russian River.
Denne er en super saftig og elegant Pinot Noir der er lagret på Bourgogne fade, masser af solbær, tørret tranebær, kirsebær, kokosnød og vanilje. Parker er meget begejstret for denne vin og siger bl.a. “...and a sexy, almost Corton style from Burgundy’s Côte de Beaune”. Det er noget af en ros at blive sammenlignet med Corton, da disse vine fra Bourgogne virkelig er i den dyre ende.
Jeg har fået lov at købe Chasseurs restparti af denne super vin, som der kun produceres 95 kasser af,  til en ekstrem god pris. Vinen koster normalt 60 USD (ca. 399 kr.), så dette må siges at være noget af et kup!
Drik denne topvin til sommerbuk, andebryst eller duer.

Sommerens værtindegave
Napa Valley Soap company 
Zinfandel & Fig soap.
50 kr.


Denne lille producent af økologiske sæber på forskellige ekstrakter fra vinhuse og frugt producenter i Napa Valley, producerer spændende og lækre sæber og andre produkter.
Dette er en spændende og blød sæbe, dejlig til badeværelset og som værtinde gave.


Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud
Amerikanske vin middage på det flotte Moltkes Palæ. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 
www.americanwine.dk ved Keld Johnsen  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

Tlf.: 4038 4480 · keld@americanwine.dk 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.