www.americanwine.dk

 
Åbent Hus

Fredag d.20. september kl. 15-18 og lørdag d. 21. september  kl. 14-16

Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderen

Kom til åbent hus og smag på vinene fra ugens vinbrev. Det kan være en ide at reservere den vin du ønsker da vinene kan blive udsolgt.

Det er selvfølgelig også muligt at købe alle de andre spændende amerikanske vine og spiritus ved åbent hus.
Hvis du er interesseret i at holde dig opdateret på hvilke vine der findes på vinlageret, kan du få tilsendt den nyeste vinliste per mail.

Vinene kan også leveret til privat-eller firmaadresse ved større bestillinger. Kontakt Keld Johnsen for nærmere information om dette.

Ønsker du at afholde en vinsmagning for dine kollegaer, dit firma eller venner er dette muligt på vinlageret. Ring for at høre nærmere om dette.


Oktober månedes amerikanske vinmiddag: Restaurant Palægade
Tirsdag den 22. oktober
Bag Palægade står holdet  bag succeserne Uformel, Formel B og Sletten Kro. Køkkenet styres af ”Årets Kok” sølvvinderen Magnus Mondrup, der også har været på Formel B, og på gulvet er nogle af Københavns bedste tjenere og sommelier’er.
Dette danner rammerne for en af de bedste smørrebrøds/danske restauranter i København.
Restaurant Palægade har fået fremragende anmeldelser og Ole Troelsø kalder bl.a. Palægade et ”Nyt palæ for de danske madtraditioner ”.
Denne aften byder bl.a. på hummer og Palægades berømte Beef Wellington, hertil serveres spændende amerikanske vine. Undervejs vil jeg som altid fortælle om vinene og vinhusene bag.


Americanwine.dk på Facebook
Husk at følge americanwine.dk på facebook, så er der opdateringer om USA, rejserne, middage, smagninger og specielle vintilbud.
Klik her for at gå til americanwine.dk på Facebook.


Med Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin
Willamsburg Winery,  Two Shilling Red, Zinfandel 2016, Virginia
85 kr. pr. flaske
 75 kr. pr. flaske ved 6 +flasker


Williamsbrug Winery blev grundlagt i 1983 af Patrick og Peggy Duffeler. Patrick har franske rødder og vingården finder inspiration i den franske måde at lave vin på. Vingården laver klassisk østkyst vin med elegance og en raffineret smag. Williamsburg Winery er den største vingård i Virginia og producerer over 65000 kasser vin om året. Denne Zinfandel er af den frugtagtige type, gæret i åbne tanke som giver en større frugt smag.
Frisk smag af tørret jordbær, ribs, solbær, et strejf af kakao og anis.
Serveres til stegt kylling, hamburger, lasagne og forloren hare.

Ugens Kasse
1500. kr
North/West, Oregon og Washington State


Denne uges kasse byder på spændende vine fra Washington State og Oregon. Disse to stater producerer nogle meget innovative og interessante vine og jeg har derfor samlet 12 spændende vine fra de to stater i ugens kasse.
Washington State er USA’s næststørste vinproducent og er blandt verdens bedste vinregioner. Statens vinindustri generer mere end 3 mia. kr. til statens økonomi og der er 740+ vinhuse, der sælger til det meste af verden. Washington States vindyrkning blev grundlagt da italienske og tyske immigranter plantede deres egne vinstokke i 1860erne og 1870erne.
Oregons vindyrkning startede lidt tidligere omkring 1840’erne da de første vinstokke blev plantet og i 1950’erne blev den første vingård etableret af en schweizisk immigrant. I dag har Oregon over 450 vingårde og staten er den tredjestørste vinstat i USA.

Ugens Hit
Mark West Winery, Pinot Noir 2017, Sonoma/Central Coast, Californien
100 kr. pr. flaske
90 kr. pr. flaske ved 6 + flasker


Mark West er en mindre vingård hvis mål er at lave god Pinot Noir som kan betales. Derfor producerer Mark West kun en vin: Pinot Noir. Denne dedikation og fokus på en drue resulterer i en super gennemført Pinot Noir til en overkommelig pris.
Druerne til Mark Wests Pinot Noir er fra udvalgte marker i Sonoma.
En saftig Pinot med masser af hindbær, tørret tranebær,
hyben og ristede nødder.
Vinen går godt til fjerkræ som fasan, perlehøne og vagtler.

Andre spændende vine fra vinkælderen
Willamsburg Winery, Viognier 2017, Virginia
115 kr. pr. flaske
95 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Denne viognier er med klassisk parfumerede smags nuancer af annas,mango, rosen blade og hvid ferskner
Serveres til retter med et asiatisk strejf som rejer i wok,  fisk i sursød sauce eller thai fiskefrikadeller. 

Kestrel Winery, Chardonnay 2016, Washington State
95 kr. pr. flaske
85 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


John og Helen Walker etablerede Kestrel Winery i 1999 med et ønske om at producere top vine til en fornuftig pris, som kunne konkurrere med vinene fra de store Washington State vingårde.
Kestrel Winery producerer cirka 35000 kasser vin om året og er primært en rødvins producent.
Fadlagring spiller en vigtig rolle i Kestrels vinproduktion og deres vine er lagret et til to år i de bedste franske, amerikanske og ungarske egetræstønder.
Servers til grillet fisk som laks,  makrel, tun og havtaske.

Andrew Murray, Syrah 2016, Tous les Jour, Santa Barbara,Californien
140 kr. pr. flaske
120 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Andrew Murray fokuserer sin vinproduktion på forskellige Rhône varianter, både røde og hvide og har gjort dette de sidste 20 år. Robert Parker kalder Andrew Murray ”one of the shining stars in the Santa Barbara area” .
Denne rødvin er på druen Syrah med let fad lagring. Vinen har ligget på nye egefade og har smag af sorte kirsebær, blomme, tørret jordbær, lakrids og kanel. Parker giver vinen 90 point og siger bla. “This is so different from the previous vintage of this wine and nicely done too!
En rigtig intens vin til bøffer, kalvekotelet og svinefilet.
Mark Herold Winery, Acha Red 2016, Tempranillo, Lodi, Californien
185 kr. pr. flaske
165 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Mark Herold er en af de bedste vinmagere i Californien. Mark arbejdede i mange år hos Joseph Phelps Vineyards.
For ca. 10 år siden startede Mark vinhuset i eget navn. Vingården dyrker druer fra meget gamle vinmarker i Californien.
Acha Red er en klassisk intens vin på 100%Tempranillo med masser af brombær, kogt blomme, kakaobønner, lakrids og urter.
Robert Parker siger bl.a. om denne vin  ”It could be called the California version of the famous Pingus from Ribera del Duero.”.
Vinen koster i USA 40 USD (ca. 270 kr.) men fås i denne uge til en super pris - her får du virkelig en god vin til en god pris!
Den perfekte vin til kødretter, andebryst og efterårets vildt, gråand, dyrekølle og skovdue.

Ugens Topvin
Eden Rift  Winery, 2016 Chardonnay, Cinega Valley, Californien
275. kr. pr. flaske
250 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Eden Riff Winery er en af Californiens ældste vingårde med vinstokke tilbage fra 1906.
Christian Pillsbury med dansk afstamning har købt denne vingård for en del år siden. 
Christian har været CEO for Coravin og brugt sin formue på at købe denne vingård med masser af historie.
De første årgange er 2016 er  lige kommet på markedet og vinjournalister m.m. er fulde af begejstring. Vinene laves i ekstremt små mængder og de er helt sikker fremtidens kultvine.
Robert Parker giver vinen. 93 point
Super intens og elegant smag af moden papaya, melon, drue og guleblommer.
Serveres til Pighvar, havtaske og hummersalat.

Ugens Amerikanske Dessertvin
Mark Herold Winery, Flux Red Dessert Wine 2012, Californien
100 kr. for ½ flaske
150 kr. for ½ flaske samt Lakrids by Bülow, Lakrids A


En super intens mørk dessert vin som er inspireret af de søde vine fra Banyuls i Frankrig.
Vinene er på 100% Grenache der er dyrket i det varme Lodi og lagret i amerikanske egetræsfade i solen.
Vinene har en smuk mørk farve og intens smag af moden hindbær, blomme, kakao, anis, nelliker, muskatnød og lakrids.
Serveres til desserter med chokolade, cacao og lakrids.
Eller nyd denne dessertvin til den klassiske Lakrids by Bülow Lakrids A, en lakrids vendt i chokolade og med lakridspulver. 

Denne lakrids har en kort holdbarhed og derfor fås den til en god pris. Vi skal minimere madspild, så derfor skal disse lakridser ikke gå til spilde. Og mon ikke de også bliver spist hurtigt når bøtten først er åbnet?


Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud




Amerikanske vin middage på det flotte Moltkes Palæ. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 
www.americanwine.dk ved Keld Johnsen  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

Tlf.: 4038 4480 · keld@americanwine.dk 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.