www.americanwine.dk

Oktober 2019

 
Åbent Hus

Fredag d.11. oktober kl. 15-18 og lørdag d. 12. oktober  kl. 14-16

Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderen

Kom til åbent hus og smag på vinene fra ugens vinbrev. Det kan være en ide at reservere den vin du ønsker da vinene kan blive udsolgt.

Det er selvfølgelig også muligt at købe alle de andre spændende amerikanske vine og spiritus ved åbent hus.
Hvis du er interesseret i at holde dig opdateret på hvilke vine der findes på vinlageret, kan du få tilsendt den nyeste vinliste per mail.

Vinene kan også leveret til privat-eller firmaadresse ved større bestillinger. Kontakt Keld Johnsen for nærmere information om dette.

Ønsker du at afholde en vinsmagning for dine kollegaer, dit firma eller venner er dette muligt på vinlageret. Ring for at høre nærmere om dette.

Oktober måneds vinmiddag: The Market Asian
Tirsdag d. 29. oktober
Så er det tid til at afholde amerikansk vinmiddag på spændende sted, hvor der ikke er blevet afholdt middag før - The Market Asian.
The Market Asian serverer retter fra de forskellige asiatiske køkkener.
Denne aften serverer The Market en spændende asiatisk fusion menu, hvortil jeg serverer amerikanske vine der passer til. Det kan være en udfordring at parre vine til det asiatiske køkken - men det er en udfordring værd og USA byder på mange anderledes druer, der gør sig godt med asiatiske retter.
Læs mere - klik herAmericanwine.dk på Facebook
Husk at følge americanwine.dk på facebook, så er der opdateringer om USA, rejserne, middage, smagninger og specielle vintilbud.
Klik her for at gå til americanwine.dk på Facebook.


Med Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin
Ryan Patrick Winery, Rosé 2018, Washington State
85 kr. pr. flaske
75 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Ryan Patrick er en mindre familieejet vinggård i Colombia Valley, som er opkaldt efter grundlæggernes to sønner. Vingården dyrker egne druer og fokuserer på kvalitet til fornuftig pris. 
Denne Rosé er på druerne Syrah, Granache og Sangiovese og har en intens smag af modne jordbær, ribs, rød grapefrugt, blomme og tørret hindbær.
Vinkritiker og vinjournalist James Suckling giver vinen 90 point og den har vundet flere priser ved forskellige konkurrencer.
Server denne friske Rosé til salater med rejer, fiskesuppe, røget fisk og tørret skinke.

Ugens Kasse
De andre stater
1500. kr


De fleste ved at der dyrkes vin i de store kendte stater Californien, Washington State og Oregon og de fleste har smagt vine fra disse stater.
Men der dyrkes vin i alle de amerikanske stater og USA er det fjerde største vinproducerende land i verden (efter Frankrig, Italien og Spanien). Mange af disse stater har meget gamle traditioner for vindyrkningen, som ofte stammer helt tilbage fra de første indbyggere.
I denne uges kasse kan du smage på de spændende vine fra nogle af de andre amerikanske vin stater såsom Texas, Viginia, Missouri og New York.

Ugens Hit
Palmer Vineyard, Merlot 2015, Long Island, New York State
95. kr. per flaske
85 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Palmer er en af pionererne inden for vindyrkningen på Long Island. Vinhuset startede med at lave vin i 1982.
Palmer er kendt for at lave raffinerede og holdbare vine uden overdøvende fad. Deres vine er meget holdbare og modner godt i mere end 10 år.
Denne elegante og saftige Merlot er lidt som en  klassisk St. Emilion/ Pomerol vin og med moden smag af solbær, tørret tranebær, kakaobønner og et strejf af fransk egefad.
Serveres til grillet kylling, svinemørbrad og kalvekotelet.

Andre spændende vine fra vinkælderen
Ferrari Carano Winery, Fumé Blanc 2018, Sonoma Valley, Californien
125 kr. pr flaske
100 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Ferrari Carano er en top vinproducent i Californien. For at opnå en høj kvalitet består Ferrari Carano vingården af to vingårde med hver sit dedikerede team; Ferrari-Carano's Estate Winery og Ferrari-Carano’s Mountain Winery Estate, som henholdsvis fokuserer på hvidvin og rødvin. De dedikerede teams til rød og hvidvin resulterer i nogle ekstremt velproducerede vine af meget høj kvalitet.
Vinen er en super lækker fed hvidvin med eksotiske frugter og syre. Så er man fan af fed amerikansk Sauvignon Blanc, så er denne den rette uden at være for dyr.
Serveres til grillede kammuslinger, grillede rejer eller havtaske.

Kestrel Winery, Lady in Red, Edition 15, Columbia Valley, Washington State
100 kr. per flaske
90 kr. Pr. Flaske ved 6+ flasker


Lady in Red kræver vist ikke den stor introduktion, men til dem som ikke har hørt om vinen før, så produceres den af vinhuset Kestrel Winery og hver årgang af denne vin har altid en dame iført en rød kjole på flasken. En flaske der altid pryder bordet!
Lady In Red er en blanding af Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Cabernet Franc. Farven på vinen er dybrød, næsten sort og den har duft og smag af anis, tørret tranebær, cedertræ og friske bær som blåbær, kirsebær og brombær.
En god vin til retter med kalvekød, vagtel og en god hjemmelavet Pasta Bolognese.

Roark Winery, Pinot Noir 2017, Santa Barbara. Californien
125 kr. pr. flaske
100 kr. pr. flaske ved 6 flasker


Roark Winery, som er ejet er Ryan Roark  er den ultimative garage producent der laver unikke vine i mindre mængder. Ryan regnes for en af top producenterne inden for Biodynamiske vine i Californien. Vinene dyrkes i det kølige område ved Santa Barbara.
Ryan Roark har arbejdet hos kult vinproducenter i Loire dalen og han tog deres gamle og traditionelle vindyrkningsmetoder med tilbage til Californien.
En elegant og raffineret Pinot Noir med smag af søde blommer, ribs, rabarber og hindbær. Vinen er lavet uden filtrering eller tilsætning af gæringsstoffer.
Den rette vin til andepaté, Cæsar salat, grillet laks og vagtler.
Girard Winery, Old Vine Zinfandel 2014, Napa Valley, Californien
175 kr. pr. flaske
150 kr. pr. flaske ved 6 flasker 


Girard Winery blev startet i 1975 af Steve Girard og blev i 2000 overtaget af vinmageren Pat Rooney, som har en lang historie inden for vin, han har bl.a. arbejdet hos Kunde Winery.
Størstedelen af vingårdens vine dyrkes i Napa Valley men Girard Winery har også et par marker i Russian River i Sonoma.
Girard laver super vine og anses af mange som værende et af de bedste huse i Napa Valley.
En klassisk fuldblods Napa Valley Zinfandel på gamle vinstokke og med masser af saftig smag af ristet nødder, lakridsrod, blomme, brombær og solbær. En lang og kraftig eftersmag karakteriserer denne super Zinfandel.
Perfekt vin til de store amerikanske bøffer, grillet andebryst og dyrekølle.

Ugens Topvin
Brotherhood Winery, Grande Monarque Champagne, Hudson Valley, New York State
250 kr. pr. flaske


Brotherhood Winery blev startet i 1839 og er et af de ældste vinhuse i USA. Brotherhood Winery var et af de første vinhuse til at producere Sparkling wine på Champagne metoden.
Ved Verdensudstillingen i Paris i 1898 hvor Eiffeltårnet blev indviet, var der også mange forskellige smagninger og ved en af disse blev Brotherhoods Grande Monarque Champagne kåret som den bedste mousserende uden for Champagne.
Denne Sparkling fik lov at hedde Champagne da navnet dengang ikke var beskyttet og et registreret varemærke.
I dag produceres denne Champagne stadig efter samme principper som dengang.
Vinen lagres i underjordiske kældre og produceres på druerne Pinot Noir og Chardonnay. Alt er håndlavet og håndplukket. Champagnen lagres i to år før Dégorgement (når korkproppen fjernes og en ny sættes på) og så lagres den igen i et år.
En moden Champagne med smag af ristede nødder, tørret rug og moden fersken.
Den ideelle aperitif til vinterens fester.
Normalt sælges Grande Monarque ikke uden for USA, men jeg har, helt ekseptionelt, fået lov at købe et par kasser.  Der er derfor et meget begrænset antal af denne vin, så det er en god ide at reservere.

Ugens Amerikanske Spiritus
Distellery No. 209, Cabernet Sauvignon Blanc Barrel Reserve Gin, Californien
350 kr. pr. flaske


Meget spændende Gin fra et destilleri der er startet i 1882 i St. Helena i Napa Valley, som lagrer deres gin i tønder fra vinproduktionen Disse lagres under en af molerne ved Golden Gate i det kølige luft fra stillehavet.
Denne Gin er lagret i fade fra top vinhuset Rudd Winery i Napa Valley.
Her er en spændende og delikat smag af bær, enebær, muskatnød, nelliker og æble.
Drik med lime eller on the rocks.


Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud
Amerikanske vin middage på det flotte Moltkes Palæ. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 
www.americanwine.dk ved Keld Johnsen  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

Tlf.: 4038 4480 · keld@americanwine.dk 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.