www.americanwine.dk

Juni 2020

 
Åbent hus
Fredag d. 3. juli kl. 15-18 og lørdag d. 4. juli kl. 14-16


Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderenOregon Middag d. 23. juli på Restaurant Kanalen
I uge 30 skulle jeg have haft besøg af et par af mine vingårde fra Oregon. Men grundet Covid-19 kommer de desværre ikke. Men vinene er afsendt, så derfor har jeg aftalt med vingårdene, at vi stadig afholder middagen. 
Middagen afholdes på Restaurant Kanalen, som ligger ved de hyggelig kanaler på Christianshavn.
Der serveres en skøn middag, hvor der selvfølgelig serveres spændende Oregon vine, som jeg undervejs vil fortælle om.
Vi håber den danske sommer viser sig fra sin bedste side, så aperitiffen kan nydes udenfor i de flotte omgivelser på Christianshavn.
Læs mere - klik herAmericanwine.dk på Facebook
Husk at følge americanwine.dk på facebook, så er der opdateringer om USA, rejserne, middage, smagninger og specielle vintilbud.
Klik her for at gå til americanwine.dk på Facebook.


Med Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin
Long Barn Winery, Merlot 2017, Californien
85. kr. pr. flaske
70 kr. pr. flaske ved 6+ flasker
 

Long Barn dyrker vin på marker i Sonoma/Carneros og Central Coast i Californien. Vinen er lavet og lagret hos CaMomi Winery (den italiensk inspirerede vingård der laver super vine til super priser), som har bidraget med deres ekspertise og know how.
Vinen er blandet med ca. 20% Cabernet Sauvignon så vinen fremstår med perfekt balance og en smag af modne kirsebær, kakaobønne, cedertræ, blomme og solbær.
Serveres til grillet kylling, lasagne og spareribs.

Ugens Kasse
Vild med bobler
1500 kr for en kasse med 12 flasker
 

Produktionen af Sparkling wine i USA fik sin begyndelse i 1892 da de to Korbel brødre fra Østeuropa dyrkede Sparkling wine efter méthode champenoise i Russian River Valley.
Sparkling produktionen tog til i Californien og mange af de store anerkendte franske vinhuse startede vinhuse i staten. Idag tæller disse bl.a. Möet et Chandons Domaine Chandon, Louis Roederer’s Roederer Estate og Tattinger’s Domaine Carneros.
Men Sparkling wine produceres også i mange andre stater, bl.a. New York State ved Finger Lake, Washington State og Oregon.
Meget lidt Sparkling bliver dog eksporteret, da der laves små mængder og  størstedelen af vinene sælges på det amerikanske marked. Men americanwine har selvfølgelig et bredt udvalg af gode amerikanske bobler og i denne uge får du 12 spændende Sparkling Wine fra forskellige stater.

Ugens Hit
Kestrel Winery, Cabernet Sauvignon 2014, Washington State
125 kr. pr. Flaske
95 kr. pr. flaske ved 6+ flaske
 

John og Helen Walker etablerede Kestrel Winery i 1999 med et ønske om at producere top vine til en fornuftig pris, som kunne konkurrere med vinene fra de store Washington State vingårde.
Kestrel Winery producerer cirka 35000 kasser vin om året og er primært en rødvins producent.
Dette er en saftige og elegant Cabernet Sauvignon som giver en klassisk Washington smag med masser af blå, solbær, sorte kirsebær samt et let strejf af kakaobønne. Vinen har lagret på franske Bordeaux fade.
En rødvin der skal serveres til de store røde bøffer eller koteletter på sommer grillen.

Ugens Magnum Flaske
Frog´s Leap Winery, Cabernet Sauvignon 2017, Napa Valley, Californien
800 kr. pr. flaske
 

Frog’s Leap blev grundlagt I 1981, hvor en tidligere frø farm havde ligget. Heraf kommer vingårdens navn. Vingården fokuserer på at producere organiske vine der er produceret på bæredygtig vis. Som den første vingård i Napa Valley producerede Frog’s Leap vin fra druer der var certificerede som organiske. Frog’s Leap er også en af de første vingårde der driver hele vinproduktionen via solenergi.
Denne Cabernet smager som top Napa vin smagte dengang vinområdet kom på alles vinlæber ved blindsmagningen i Paris i 1976, da amerikansk vin var overlegen i smag og elegance.  Vinen er dyrket på gammel klassisk manér og uden sprøjtemidler og kunstvanding. 
Frog’s Leaps Cabernet har en elegant og intens smag af solbær, blåbær, mokka, lakrids og et let strejf af cedertræ. 
Antonio Galloni fra det digitale vinmagasin Vinous giver vinen 95 point og siger bl.a. “The Frog's Leap Cabernet remains an under the radar gem in today's Napa Valley.
Vinen KAN med fordel gemmes i 10+ år i vinkælderen. Eller den kan nydes nu til de elegante retter med due, vagtler og kalvemørbrad.

Andre spændende vine fra vinkælderen
Mossback Winery, Chardonnay 2018, Russian River Valley, Californien
125 kr. pr. flaske
100 kr. pr. flaske ved 6 + flasker.
 

Vingården Mossback Winery ligger i Russian River og Central Coast området.
Russian River er hjørnestenene til de fantastiske vinmarker der findes i området. Derfor har de givet vingården navnet Mossback, som er et gammelt amerikansk udtryk der bruges om bønder der er tæt forbundet med deres rødder og land.
Parker siger bl.a. om Mossback “...he (Dan Cedarquist) has shown his Midas touch for turning out high-quality wines at realistic prices”.
Denne vin har masser af moden æble, hasselnød, stikkelsbær, lime og papayafrugt.
En elegant Chardonnay som skal serveres til dampet fisk, pighvar, ørred og fiskesuppe.

Michael Pozzan, Russian River Chardonnay, 2017, Californien
125 kr. pr. flaske
110 kr. pr. flaske ved 6 + flasker

 
Michael Pozzan er ejet af vinmanden Michael Pozzan som har egne marker spredt ud over Californien. Denne vin er dyrket på Michael Pozzan’s egne marker midt i Russian River Valley. som ligge i den kølige del af Sonoma Valley.
Russian River betegnes ofte som  Californiens svar på Bourgogne, grundet klimaet der giver sprøde og mineralske hvidvin, som er lige de franske.
Dejlig frisk smag af moden Papaya, cantalup melon, mango og ristede hasselnødder
Den rette ledsager til  pighvar, helleflynder og laks.
Broadly Winery, Pinot Noir 2018, Oregon
150 kr. pr. flaske
135 kr. pr. flaske ved 6+ flasker

 
Broadly Winery er en lille familieejet vingård i den sydlige del af Oregon som får noget mere varme end den nordlige del. Vingården har dyrket vine i mere end 25 år og den regnes for en af de bedste små boutique vinhuse i Oregon. Broadly producerer omkring 5000 kasser Pinot Noir om året.
Denne Jessica er en af Broadlys topvine fra enkeltmark og er høstet på nogle af de ældste vinstokke i Oregon, som er mere end 30 år gamle.
Delikat og intens  Pinot Noir  på Pommard klon, vildgær og Bourgogne egefade.
En gennemført Pinot Noir med masser af søde kirsebær, tørret hindbær, svesker, blomme, ristet brød og et strejf af cedertræ. 
Den ideelle vin til stegte vagtler, kølle af sommerbuk, duroc fillet og  andebryst.

Brotherhood Winery, ICON Cabernet Sauvignon 2015, Long Island, New York State
135 kr. pr. flaske
100 kr. pr. flaske ved 6+ flasker
 

Brotherhood Winery blev startet i 1839 og er et af de ældste vinhuse i USA. Det har for nyligt fået nye ejere som har investeret mange penge i vinhuset for at bringe det i top blandt New Yorks vinhuse.
ICON serien fra Brotherwood består af fire drue varianter; Cabernet Sauvignon, Riesling, Pinot Noir og Merlot. Hver flaske har en af New Yorks store ikoniske vartegn på flasken. 
Denne Cabernet er dyrket på nogle af de bedste marker på Long Island. Long Island er kendt for at dyrke topvine og området sammenlignes ofte med Bordeaux. 
Vinen er intens og raffineret med duft og smag af brombær, modne blommer, sorte kirsebær og et strejf af Bordeaux egefad
Drikke denne Cabernet til grillet kalvekød, wienersnitzel, vildsvin og fasan.

Ugens Topvin
Spottswoode Winery, Cabernet Sauvignon 2016, Napa Valley, Californien
1450 kr pr. flaske
3000 kr. for en magnum
 

Vingården der ligger til grund for Spottswoode blev grundlagt i 1882 af George Schonevald. Vingården fik senere sit endelige navn af Mrs. Albert Spotts som ejede ejendommen og grunden fra 1910 til 1972. Vingården blev herefter opkøbt af Mary Weber Novak. I dag drives Spootswoode af Marys to døtre Beth og Lindy.
Den første Cabernet Sauvignon blev produceret I 1982, og denne drue er sidenhen blevet vingårdens varemærke. Spottswoode producerer vin på ca. 40 hektar vinmarker. Størstedelen af de 40 hektar går til dyrkningen af Cabernet Sauvignon og de resterende hektar går til Cabernet Franc og Petit Verdot,
Parker siger om Spottswoode ” I always think of Spottswoode as the Chateau Margaux of Napa”, hvilket må siges at være noget af et kompliment! 
Spottswoodes Cabernet har et godt gemmepotentiale og kan ligge mange år i vinkælderen og bare blive bedre og bedre.
Ugens Restparti
Bemærk: da dette er restpartier så der er ikke mange flasker og/eller kasser tilbage af vinene. Så derfor, hvis du ser en vin du meget gerne vil have fingrene i så er det en god idé at reservere den
 
Clear Creek Distilleries, Muscat Grapa, Oregon
150 kr. pr. flaske 
Normal pris: 275 kr. 
 

Clear Creek Distellerie blev startet for 30 år siden af Steven McCarthy da han gerne ville finde en måde hvorpå, han bedst kunne bruge frugterne fra familiens frugtplantage. På hans mange rejser i Europa blev Steven McCarthy bekendt med de mange traditionelle Europæiske spiritus og han mente det var muligt at lave lige så god spiritus i Oregon. Derfor grundlagde han Clear Creek Distillery. Navnet Clear Creek kommer fra den å der løber gennem familiens pære plantage.
 Dette er en intens og lækker grappa med indbydende duft af Muscat druen og med  kraftig smag af drue og stikeslbær.


Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud
Amerikanske vin middage på det flotte Moltkes Palæ. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 
www.americanwine.dk ved Keld Johnsen  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

Tlf.: 4038 4480 · keld@americanwine.dk 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.