www.americanwine.dk

 
Åbent hus
Fredag d.14. august kl. 15-18 og lørdag d. 15. august kl. 14-16


Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderen

Restaurant Møntergade den 27. august
Da Palægade restauranten desværre havde en voldsom brand i Marts måned, måtte denne holde lukket. Ejerne valgte at lukke restauranten helt.
Nu har de to ejerer Simon og Rasmus åbnet ny restaurant i det flotte gamle hus, Møntergade.
Læs mere - klik her



Americanwine.dk på Facebook
Husk at følge americanwine.dk på facebook, så er der opdateringer om USA, rejserne, middage, smagninger og specielle vintilbud.
Klik her for at gå til americanwine.dk på Facebook.


Med Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin

Ryan Patrick, Unoaked Chardonnay 2018, Washington State
85 kr. pr. Flaske
 75 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Ryan Patrick er en mindre familieejet vingård i Colombia Valley, som er opkaldt efter grundlæggernes to sønner. Vingården dyrker egne druer og fokuserer på kvalitet til fornuftig pris. 
Vinen er uden fadlagring og druerne er presset let og gæret langsomt i 30 dage, for at få så meget smag og mineralitet med som muligt.
Der er smag af modne pærer, mirabeller, passionsfrugt og et strejf af hasselnødder.
Vinen er lig en Chablis med sin sprøde og mineralske smag.
Serveres til dampet rødtunge, rejesalat, muslinger og Quiche Lorraine.

Ugens Kasse
Paso Robles Kassen
1200 kr. For en kasse med 12 flasker


Paso Robles har inden for de sidste par år markeret sig som værende et ”hot” vinområde – både i bogstavelig forstand da området er meget varmt, men også fordi det er blevet et meget populært vinområde.
I starten af 1990’erne var der kun omkring 20 vingårde i Paso Robles men i dag er der over 200.
Paso Robles ligger halvvejs mellem San Francisco og Los Angeles og området siges at være et mix af ”the fun-loving energy” fra den sydlige del af Californien og den nordlige del af Californiens klasse og innovation.
Området opnår meget høje temperaturer på omkring 40 grader om dagen, så høje temperaturer kan gøre druerne overmodne og de mister deres dyrebare surhed. Men temperaturen om natten falder til ned mellem 4 og 10 grader, hvilket sikrer at druerne modnes og beholder deres surhed, samt giver dem masser af kraft.
Med denne uges kasse kommer du en tur rundt i Paso Robles og smager nogle af de spændende vine der dyrkes på en bred vifte af druer.
Solrige vine til de solrige dage der er kommet.

Ugens Hit
 Roark Winery, Cabernet Franc 2018, Santa Barbara, Californien
125 kr pr. flaske
100 kr. p.r flaske ved 6+ flasker


Roark Winery, som er ejet er Ryan Roark  er den ultimative garage producent der laver unikke vine i mindre mængder. Ryan regnes for en af top producenterne inden for Biodynamiske vine i Californien. Vinene dyrkes i det kølige område ved Santa Barbara.
Ryan Roark har arbejdet hos kult vinproducenter i Loire dalen og han tog deres gamle og traditionelle vin dyrkningsmetoder med tilbage til Californien.
På årets vintur sidste år besøgte vi Ryan Roark og smagte denne spændende rødvin. Santa Barbara vinblad skriver bl.a. om vinen” This beauty from Roark is a big-time winner...This is a stunning wine.”
En flot rødvin på Cabernet Franc, som har smagen og stilen som  Loire vine med en Rhône rødvins saftighed og krydderi.
Her er masser af solbær, tranebær, lakridsrod, vanilie og kogte blommer.
Skøn vin til grillet kylling, svinemørbrad og confit af andelår.

Ugens Magnum Flaske
Kestrel Winery, Lady in Red, 14 edition, Washington State
350 kr. 


Kestrel Winery fandt de sidste magnum flasker i kælderen af deres seneste Lady in Red, som de sendte til mig. Vinen med den sjove etiket med en dame i en rød kjole, gør sig altid godt på bordet.
Lady in Red er en blanding af Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Cabernet Franc. Farven på vinen er dybrød, næsten sort og den har duft og smag af anis, tørret tranebær, cedertræ og friske bær som blåbær, kirsebær og brombær.

Andre spændende vine fra vinkælderen
Black Star Farm, Acturus Pinot Gris, 2017,Michigan
95. kr per flaske
85 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


 Black Star farm er et af Michigans bedste boutique vinhuse. Det er en lille vingård som fokuserer på “hand crafted” vine og alle vingårdens vine er lavet efter økologiske og biodynamiske principper.Druerne kommer fra Capella Vineyard, der med sin sydvendte skråning får masser af sol, som giver denne pinot gris en flot smag og duft af melon, hyldeblomst, passionsfrugt og modne æbler
Skal drikkes til rejer, røget laks og cremet pasta med seafood.

Larry Mawby Winery, Brut Rosé sparkling, Michigan
150 kr pr. flaske
135 kr pr. flaske ved 6+ flasker


En Amerikansk Champagne type produceret af en af de bedste Sparkling Wine producenter i USA. Americanwine.dk er det eneste sted udenfor USA der forhandler Larry Mawby Winery.
Larry Mawby var en af de første vinproducenter i USA til at forstå sammenhængen mellem jordbund, klima og dyrkning, som garvede vinproducenter i Champagne har kendt til i årevis.
Larry Mawby fandt et sted i staten Michigan hvor forholdene var næsten identiske med Champagne og besluttede sig derfor for at prøve at lave sparkling wine i USA – og det er lykkedes kan jeg godt afsløre!
Denne Sparkling er på Pinot Noir og lidt Pinot Munier. Tør og elegant med hindbær, tørret jordbær, rabarber, hybenrose og ribs.
Server denne sparkling som aperitif eller til kaviar, østers og rejer.
Daou Winery, Cabernet Sauvignon 2018, Paso Robles, Californien
155. kr. pr. flaske
135 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


To millionær brødre der har tjent penge på at starte forskellige tech startups har skudt penge i denne vingård med ønsket om at lave de bedste vine i Paso Robles. I vinverdenen anses Daou Vineyards for at kunne blive et af de bedste i Californien, på niveau med de store etablerede californiske vinhuse. Elegant smag af solbær, brombær, tørret tranebær strejf af anis og kakao. Lagret på franske Bordeaux egefade.
 Parker giver vinen 92 point.
Den helt rette vin til de elegante retter, som and, dyreryg, due og kalvemørbrad.

 Girard Winery, Old Vine Zinfandel 2017, Napa Valley, Californien
175 kr. pr. flaske
150 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Girard Winery blev startet i 1975 af Steve Girard og blev i 2000 overtaget af vinmageren Pat Rooney, som har en lang historie inden for vin, han har bl.a. arbejdet hos Kunde Winery.
Størstedelen af vingårdens vine dyrkes i Napa Valley men Girard Winery har også et par marker i Russian River i Sonoma.
Girard laver super vine og anses af mange som værende et af de bedste huse i Napa Valley.
En klassisk fuldblods Napa Valley Zinfandel på gamle vinstokke og med masser af saftig smag af ristet nødder, lakridsrod, blomme, brombær og solbær. En lang og kraftig eftersmag karakteriserer denne super Zinfandel.
Perfekt vin til grillet andebryst og dyrekølle.

Ugens Topvin
Andrew Will Winery, Epolso red 2014, Washington State
200. kr. pr. flaske
175 kr. pr. flaske ved 6+ flasker.


Andrew Will er en af de bedste vinproducenter fra Washington State. Hver af årgangene fra vingården opnår top point hos mange vineksperter og vingården anses for at være et af Washingtons bedste vinhuse.
Vingården er indbegrebet af en kult vingård, da der kun fremstilles et meget lille antal af Andrew Will’s vine.
Bag Andrew Will står Chris Camara, men der er ved at ske et generationsskifte, da Chris’ søn Will Camara er ved at overtage vingården. Will er godt oplært hos sin far, og de første vine fra hans hånd er nu kommet. Og her er ingen slinger i valsen. Igen beviser Andrew Will de laver noget af det ypperste vin.
Denne rødvin er på Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merl0t. Parker er begejstret og giver 93 point og skriver bl.a.  "I continue to think these Bordeaux blends from Chris Camarda are some of the most impressive, balanced, and age-worthy wines coming out of Washington State.
En vin som Epolso skal nydes til et godt stykke grillet kød eller amerikansk oksemørbrad.
Ugens amerikanske dessertvin
Stone Hill winery, Vignoles 2017, Late Harvest, Missouri
125 kr. pr. flaske


 Stone Hill blev etableret i 1847 og er dermed et af de ældste vinhuse i USA. Stone Hills første vingård, som også er den primære vingård, med navnet Hermann (Stone Hill har 2 andre vingårde udover denne) er en turistattraktion og er listet i USA’s ”National Register of Historic Places”.
Druerne til denne dessertvin har været udsat for Botrytus, også kaldet ædel råddenskab. Botrytus opstår når der er helt specielle vejrforhold, der giver sol og fugt. Dette resulterer i at al vand forsvinder fra druerne, men frugtsukkeret forbliver i druerne og druerne ligner rosiner når de høstes. Disse indtørrede druer er super søde og koncentrerede i smagen. Dette giver vine, som er som de store Sauterne vine og de søde tyske dessertvine.
Denne Vidal er intens og sød med masser af honning, modne ferskner og tørret abrikos. Serveres til frisk frugtsalat, pandekager, vanilie is og æbletærte.


Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud




Amerikanske vin middage på det flotte Moltkes Palæ. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 
www.americanwine.dk ved Keld Johnsen  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

Tlf.: 4038 4480 · keld@americanwine.dk 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.