www.americanwine.dk

September 2021

 

Åbent hus
Fredag d. 24. september 15-18 og lørdag d. 25. september kl. 14-16


** Husk at sætte din P-Skive, når du handler vin. Der er 2 timers gratis parkering **

Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderen

Spansk middag med amerikanske vine på Restaurant Bocado tirsdag d.5. oktober
Bocado er en nyåbnet restaurant i indre by, der serverer spændende autentisk spansk mad. Aftenen byder på 13 små retter serveres “family style”, dvs. retterne kommer på bordet til deling, som man ville få det i Spanien. Til de mange retter serveres der selvfølgelig amerikansk vin til, et par med spansk inspiration, og jeg vil som altid fortælle om vinene og vingårdene bag.
Så nu hvor efteråret og de mørke tider så småt er på vej, kan man for en aften drømme sig væk til det varme og solrige Spanien.
Læs mere - klik her

Americanwine.dk på Facebook
Husk at følge americanwine.dk på facebook, så er der opdateringer om USA, rejserne, middage, smagninger og specielle vintilbud.
Klik her for at gå til americanwine.dk på Facebook.


Med Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin

Barnard Griffin, Pinot Gris 2019, Columbia Valley, Washington State
85 kr. pr. flaske
75 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


 Barnard Griffin Winery blev grundlagt i 1983 af Rob Griffin og Deborah Barnard og er et af de ældste vinhuse i Washington State. Vinhuset ligger i den sydlige del af det centrale Washington og producerer vine af høj kvalitet til rimelige penge.
Dette er en super frisk og sprød hvidvin, med smag af stikkelsbær, modne mirabelle blommer, passionsfrugt og honningmelon.
Serveres til tun salat, røget makrel og fiskesuppe.

Ugens Hit

CaMomi Winery, Red Blend 2019, Napa Valley
95 kr. pr. flaske
85 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


CaMomi Winery er et italiensk inspireret vinhus i Napa Valley ejet af tre italienere. CaMomi er italiensk for ”House of Momi” og Momi er navnet på ejernes familiehjem i Italien. Vingården forener USA og Italien og producerer spændende italiensk inspirerede vine til en god pris.
Men ud over at lave egen produktion af vin, så sælger vingården også en del af deres produktion til vingårde rundt omkring i Napa Valley. Men i 2019 var der en større mængde druer, som deres kunder ikke kunne tage pga. brande i dalen og dårlig økonomi.
CaMomi valgte derfor selv at producere vin på disse druer, som var Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Dette er altså en vin der ikke er blevet produceret eller solgt før, men når andre vingårde sælger vin på CaMomis vingårde, så er det til en del mere, end hvad denne vin koster.
Dette er en klassisk Napa Valley rødvin med elegance, raffineret smag af røde ribs, brombær, solbær, ristede kaffebønner og strejf af franske egefade
Serveres til grillet oksekød, dyrekølle og duer.

Ugens Magnum Flaske

Dierberg Winery, Pinot Noir 2016, Sant Ynez Valley, Californien
600kr. per flaske


Dierberg blev startet i 1997 af familien Dierberg da de købte en vingård og de tilhørende marker i Santa Maria Valley og plantede Pinot Noir og Chardonnay stokke. Senere hen blev der også plantet vinstokke på de stejle bjergskråninger langs Drum Canyon Road og Highway 246. Dette områdes kendes i dag som Santa Rita Hills.
Dierberg Vineyard har udviklet et stort udvalg af drue kloner i stedet for kun at fokusere på Central Coast sorter. I dag er Dierberg blandt de bedste vinhuse i Santa Maria Valley og opnår altid flotte point hos Parker og vingården roses i vinverdenen for en høj kvalitet.
Ugens kasse

Pinot Noir kassen
1500. for en kasse med 12 flasker


I denne uges kasse får du mulighed for at smage nogle af de spændende og forskellige Pinot Noir vine der dyrkes i USA.
 Pinot Noir druen velkendt og anerkendt. Druen har en tynd skal der reagerer hurtigt på skiftende temperaturer og druen går derfor let i stykker. Denne tynde skal er meget sensitiv og druen kan derfor kun dyrkes i forholdsvis kølige klimaer og dyrkningen kræver stor præcision og opmærksomhed, for at undgå at skallen ødelægges. Denne fokus på druen under dyrkning og høst gør, at Pinot Noir vine ofte er nogle af de allerbedste.
Pinot Noir druen klarer sig godt i områder som Oregon og de køligere dele af Californien. Her er ikke for varmt men heller ikke for koldt, og der er ingen store vejrudsving, hvilket er det helt rette klima for Pinot Noir druen.
Andre spændende vine fra vinkælderen

Spottswoode Winery, Sauvignon Blanc 2019, Napa Valley, Californien
250 kr. per flaske
200 kr. pr. flaske ved 3 + flasker.


Vingården der ligger til grund for Spottswoode blev grundlagt i 1882 af George Schonevald. Vingården fik senere sit endelige navn af Mrs. Albert Spotts som ejede ejendommen og grunden fra 1910 til 1972. Vingården blev herefter opkøbt af Mary Weber Novak. I dag drives Spootswoode af Marys to døtre Beth og Lindy. Spottswoode producerer vin på ca. 40 hektar vinmarker. Størstedelen af de 40 hektar går til dyrkningen af Cabernet Sauvignon. Men faktisk producerer Spottswoode også et lille antal fantastisk Sauvignon Blanc.
En raffineret hvidvin med masser af moden Cantaloupe melon, papaya, lime og et strejf af modne stikkelsbær. Parker giver vinen 92 point
Den perfekte vin til  Pighvar, havtaske og dampet hvid fisk.
Foxglove Winery, Chardonnay 2018, Paso Robles, Californien
125 kr. pr. Flaske
100 kr. pr flaske ved 6+ flasker


Foxglove Winerys druer dyrkes i Paso Robles som er et af de varmeste steder i Californien. Bag vingården står brødrene Jim og Bob Varner, som er kendt for top kvalitets vine til rimelige priser.
 Robert Parker roser Foxglove for at levere nogle af de bedste kvalitets vine til gode penge. Om denne vin siger han bl.a. “ Always a terrific value, the  Chardonnay from Foxglove is excellent... It's hard to think of a better Chardonnay for the money than this offering from the dynamic Varner brothers.
Denne Chardonnay er for dem, som elsker raffinerede og saftige californiske Chardonnay. Vinen har passionsfrugt, citrus, papaya, ananas, pomelo, melon og mango – en vin med en rigtig saftig frugtsmag.
Drik vinen afkølet til grillede tigerrejer og  grillet fisk.
Varner Winery, Pinot Noir, Los Alamos Vineyard, 2016 Santa Barbara, Californien
150 kr pr. flaske
125 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Varner Winery er endnu et projekt, som de to vinbrødre Jim og Bob Varner står bag.
Varner Winery har længe kun været kendt blandt dedikerede Pinot Noir fans, men vingården er så småt ved at blive kendt i vinverden. Dog formår Varner Winery at bevare sin kultstatus ved at producere små mængder vin og ved ikke at have tasting room eller tage imod gæster på vingården.
Varner laver nogle elegante og afbalancerede Pinot Noir vine, som dyrkes efter bæredygtige principper.
Dette er en enkeltmark Pinot Noir fra Los Alamos Vineyard, der er kendt for at producere elegante vine. Her er en lækker smag af søde ribs, rabarber, tørret jordbær og hindbær.
Super vin til vagtler, grillet tun og laks.
Broadly Winery, Pinot Noir 2018, Estate Willamette Valley Oregon
175kr. pr. flaske
150 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Broadley Winery er en lille familieejet vingård i den sydlige del af Oregon, et område som får noget mere varme end den nordlige del. Vingården har dyrket vine i mere end 25 år og den regnes for en af de bedste små boutique vinhuse i Oregon. Broadly producerer omkring 5000 kasser Pinot Noir om året.
En gennemført Pinot Noir fra deres egne marker, som blev plantet for mere end 30 år siden,
Smag med masser af søde kirsebær, tørret hindbær, svesker, blomme, ristet brød og et strejf af cedertræ.
Vinen får 92 point i Wine Enthusiast og den er en “Editors Choice” vin.
Serveres til elegante kødretter som dyrekølle, vagtler, duer og kalvemørbrad.
Ugens topvin

Laetitia Winery, Sparkling Brut, Arroyo Grande California
 195 kr. pr. flaske
175 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Laetitia Winery ligger i San Luis Obispo i den sydlige del af Californien ved Stillehavets kyst. Vingården blev grundlagt i 1982, da franske vinavlere fandt vækstbetingelser i Arroyo Grande, lig dem fra deres hjemegn Epernay i Frankrig.
I 2001 blev vingården købt af Selim Zilkha, grundlægger af et stort vindenergi firma. Selims baggrund inden for bæredygtig og vedvarende energi, har gjort at Latitia Winery i dag producerer topklasse vin på bæredygtig vis.
I dag producerer vingården nogle af de bedste sparkling wines syd for San Francisco.
Denne er meget elegant på druerne chardonay og en lille del Pinot Noir.
Raffinerede og elegante små bobler, med lækker sag af netmelon, passions frugt, papaya, æble og strejf af hasselnød.
Serveres som aperitif, til østers og røget ørred.
Ugens amerikanske Starboard (portvin)

Quady Winery, Starboard Vintage 2006, California Port, Central Valley
150 kr. for en flaske


Denne vin Starboard er en portvinstype fra Quady Winery. Quady Winery kalder deres portvin Starboard (da portvin, for at det kan kaldes portvin jo skal komme fra Portugal), som er den maritime betegnelse for højre (modsat port som betyder venstre).
Denne vintage er lavet på de klassiske portvinsdruer og har lagret i mere end 24 måneder på fad og fem år på flaske før den frigives.
En lækker vin med valnød, chokolade, lakrids, kogt blomme, sorte kirsebær og brombær.
Drik Starboard Vintage til efterårets desserter med nødder, chokolade og lakrids.

Weekendkasse fra René Bolvig, Gastronomi Expressen.

Fredag den 24. september 2021

Forret

Cremet hummerbisque med små souffle boller og fine urter.
Vi lægger vores hjemmebagte boller ved. 

Hovedret
Kalveroast tilberedt med hvidløg og timian. Hertil den Hasselback kartoffel, ærter Francaise samt vores Sauce Bearnaise.

Pris pr. person kr. 275,00

Americanwine.dk vinpakke der passer til menuen
Kestrel Winery, Sauvignon Blanc 2017 Washington State
CaMomi Winery, Cabernet Red Blend 2019, Napa Valley
150 kr. i alt

TILKØB
Modne oste
3 modne oste serveret med knæk og sød sylt kr. 60
Dessert
Vaniljesyltede pærer ”Belle Helene” med chokoladesauce og iscreme kr. 55

Bestilling senest tirsdag den 21. september kl. 18.00 på e-mail til soren@gastro-co.dk  og betaling via MobilePay nr.: 26111 ved bestilling.

Udleveres på vinlageret fredag den 24. september 2021 mellem kl. 16-18.


Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud
Amerikanske vin middage. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 
www.americanwine.dk ved Keld Johnsen  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

Tlf.: 4038 4480 · keld@americanwine.dk 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.