www.americanwine.dk

November 2021

 

Åbent hus
Fredag d. 26. november 15-18 og lørdag d.27 November kl. 14-16.


** Husk at sætte din P-Skive, når du handler vin. Der er 2 timers gratis parkering **

Amerikansk vinlager
Tuborg Parkvej 10
2900 Hellerup
Kør ned i parkeringskælderen


Julefrokost på Restaurant Kanalen lørdag d. 11. december kl.13-15
Kom og nyd en skøn julefrokost med moderne dansk julemad på Restaurant Kanalen. Restaurant Kanalen ligger på hyggelige Christianshavn på brostensbelagte gader ud til de små kanaler. Det perfekte sted at komme i julestemning og nyde god mad og vin på en lørdag i december.Americanwine.dk på Facebook
Husk at følge americanwine.dk på facebook, så er der opdateringer om USA, rejserne, middage, smagninger og specielle vintilbud.
Klik her for at gå til americanwine.dk på Facebook.Med Venlig hilsen
Keld Johnsen
Americanwine.dk

+45 4038 4480 | madvin@post9.tele.dk | keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin

Dante Winery, 2017 Cabernet Sauvignon, Californien
85 kr. pr. flaske
75 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Dante Winery er en vingård der hører under Michael Pozzan Winery, som ligger i Oakville i hjertet af Napa Valley.
Dette er en super dagligdags rødvin, som serveres til hamburger, Meat Loaf, Chili con Carne og grillet svinekotelet.

Ugens Hit

CaMomi Winery, Cabernet Sauvignon, 2019 Red Blend, Napa Valley
95 kr. pr. flaske
85 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


CaMomi Winery er et italiensk inspireret vinhus i Napa Valley ejet af tre italienere. CaMomi er italiensk for ”House of Momi” og Momi er navnet på ejernes familiehjem i Italien. Vingården forener USA og Italien og producerer spændende italiensk inspirerede vine til en god pris.
U over at lave egen produktion af vin, så sælger vingården også en del af deres produktion til vingårde rundt omkring i Napa Valley. Men i 2019 var der en større mængde druer, som deres kunder ikke kunne tage pga. brande i dalen og dårlig økonomi. CaMomi valgte derfor selv at producere vin på disse druer, som var Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Dette er altså en vin der ikke er blevet produceret eller solgt før, men når andre vingårde sælger vin på CaMomis vingårde, så er det til en del mere, end hvad denne vin koster.
Dette er en klassisk Napa Valley rødvin med elegance, raffineret smag af røde ribs, brombær, solbær, ristede kaffebønner og strejf af franske egefade
Serveres til grillet oksekød,juleanden, dyrekølle og duer.

Ugens Magnum Flaske

Red Newt Cellars, 2015 Riesling, Seneca Lake, New York State
350 kr.


Red Newt Cellars ligger ved Seneca Lake i New York State. Seneca Lake er en del af den store sø Finger Lakes som består af flere mindre søer som, som navnet angiver, ligner fingre. Seneca Lake er den største og dybeste af de 11 fingre i Finger Lakes.
Grundet det kølige vejr i området er koldklima vine som Riesling den dominerende drue på mange vingårde – også hos Red Newt Cellars. Udover Riesling produceres der også Pinot Gris og Gewürztraminer.
En lækker frisk Riesling som er den perfekte ledsager til dampet fisk, crabcake og sushi.
Ugens kasse

Pinot Noir vine fra Californien.
1800 kr. for en kasse med 12 flasker


Pinot Noir druen kræver stor fokus når den dyrkes og høstes, da druen har en meget tynd skal. Denne reagerer hurtigt på skiftende temperaturer og druen går derfor let i stykker. Druens kompleksitet og at det kræver et stort fokus, betyder at vinene er nogle af de allerbedst.
Pinot Noir druen klarer sig godt i områder, som de køligere dele af Californien, da temperaturerne her er ideelle.
I denne uges kasse får du mulighed for at smage nogle af de spændende og forskellige Pinot Noir vine der dyrkes i områderne Sonoma, Napa, Monterrey, Santa barbara, Cinaga Valley og Arroyo Grande i Californien. Så lidt California Dreamin’ her i det mørke november.
Andre spændende vine fra vinkælderen

Foxglove Winery, 2018 Chardonnay, Paso Robles, Californien
125 kr. pr. Flaske
100 kr. pr flaske ved 6+ flasker


Foxglove Winerys druer dyrkes i Paso Robles som er et af de varmeste steder i Californien. Bag vingården står brødrene Jim og Bob Varner, som er kendt for top kvalitets vine til rimelige priser.
 Robert Parker roser Foxglove for at levere nogle af de bedste kvalitets vine til gode penge. Om denne vin siger han bl.a. “ Always a terrific value, the  Chardonnay from Foxglove is excellent... It's hard to think of a better Chardonnay for the money than this offering from the dynamic Varner brothers.”
Denne Chardonnay er for dem, som elsker raffinerede og saftige californiske Chardonnay. Vinen har passionsfrugt, citrus, papaya, ananas, pomelo, melon og mango – en vin med en rigtig saftig frugtsmag.
Drik vinen afkølet til julefrokostens fisk eller store grillede rejer.
Ryan Patrick, 2018 Sagamore Vineyard Chardonnay, Washington state
150 kr. pr. Flaske
125 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Ryan Patrick er en mindre familieejet vingård i Colombia Valley, som er opkaldt efter grundlæggernes to sønner. Vingården dyrker egne druer og fokuserer på kvalitet til fornuftig pris. 
Druerne til denne Chardonnay er fra en af de ældste vinmarker i Washington State, plantet i 1968. Druerne er plantet tæt ved Snake River på bløde bakker, som får fuld soleksponering og giver forholdsvis kraftige Chardonnay men elegante vine.
Denne er en fuldblods Chardonnay med god med varme, glød, eksotisk frugt og fransk egefad, hvor den har lagret i 12 måneder.
Her er smag af ristede hasselnødder, melon, drue, gule blommer
Drik denne vin til muslinger, fish’n’chips og stegt ål.
Swanson Winery, 2017 Cabernet Sauvignon, Napa Valley , Californien
195 kr. per flaske
175 kr. pr. Flaske ved 6+ flasker


Swanson Winery blev startet i 1985 af ægteparret W. Clarke og Elizabeth Swanson. I mange år producerede vinhuset mindre mængder vin og limited editions der blev solgt på vingården og til udvalgte restauranter.
Men i 2015 blev de opkøbt af et andet vinhus, jeg også samarbejder med og jeg har derfor fået lov at sælge deres vin i Danmark. Jeg har fået vinene til en ekstraordinær god pris - prisen for denne Cabernet er 66 USD, ca. 412 kr. Så her har du muligheden for at smage en super vin til en super pris.
Vinen har delikat smag af modne blommer, brombær, solbær, cedertræ, lakridsrod.
Serveres til grillet kalvefilet, dyrekølle og stegte duer.
Kunde Winery, 2016 Cabernet Sauvignon, Sonoma Valley, Californien
150 kr. per flaske
135 kr. pr. Flaske ved 6+ flasker


Kunde Winery er et af de ældste vinhuse i Californien. Kunde blev grundlagt af den tyske immigrant Louis Kunde, da han opkøbte Wildwood Vineyards i 1904. Wildwood Vineyards første vinstokke der blev plantet var vinstokke fra Chateau Margaux og Lafite Rothschild og disse ligger i dag til grund for Kundes vinstokke.
Kunde Winery dedikerer sig til at dyrke top vine dyrket på miljøvenlig vis dvs. uden kemikalier og tilsætningsstoffer under dyrkningen
Kunde Winery som er et af de ældste vinhuse i Californien, med mere en 100 års tradition for vindyrkning, er kendt for altid at producere gode klassiske vine som er et hit.
En delikat og elegant rødvin, serveres til julemiddagen, ribbenssteg og mørbradbøffer.
Ugens topvin

TOR Winery, 2018 Cimarossa Vineyard, Cabernet Sauvignon , Napa Valley
875. kr. pr. flaske
800 kr. pr. Flaske ved 6+ flasker


Tor Kenward, ejer af Tor Winery,  har været CEO for Beringer Winery i mange år. Han startede sit eget vinhus i 2001 og har del i mange topmarker i Russian River. Blandt de mange marker han har adgang til er nogle af de samme marker som kult vinhuset Kistler også laver vin på.
Der produceres kun 250-300 kasser fra hver mark og priserne er ikke gået helt “bananas” endnu hvilket betyder, de fås til en noget “billigere” pris end Kistlers topvine, men de er meget nær samme kvalitet.
Der produceres kun 200 kasser - meget mere kult fås det ikke.
En flot dyb rød-lilla vin med blåbær, krydderier og træ. Parker giver vinen 96 - og det er virkelig en topvin man ikke må gå glip af.
Vinen kan gemmes i vinkælderen i mange år, men den kan være svær at holde fingrene fra, så god som den er!
Ugens amerikanske Spiritus

McCarthy's, Oregon Single Malt Whiskey
350 kr. for en flaske


Top whisky fra Oregon som er lavet med respekt for de gamle whiskey traditioner. Der laves meget få flasker af denne lækre whiskey – så hvis man er vild med malt whiskey så er denne sagen!
Den er lagret tre år på vintønder af Oregon egetræ. Denne whisky har smag af masser af valnødder, ristet brød, og tørret rug og karamel.
Serveres efter en god middag.
Weekendkasse fra Rene Bolvig og  Gastronomi Expressen.
 
Vores faste leverandør René Bolvig af takeaway weekendmenuer hos American Wine kan i den kommende weekend tilbyde:

Forret: Minut Stegt tun med sesamfrø og sort peber, serveret med avocado og mango i noritang samt spicy soyasauce.

Hovedret: Stegt fyldt perlehønebryst serveret med grøn ærtepurésauce, saltbagt selleri, kartoffelchips og grøntsagscrudité.

Dessert: Danske Cox Orange æbler glaseret med mandler og honning, indbagt i mazarin serveret med hvid chokolade mælk.

Pris per person kr. 325

 Americanwine.dk tilbyder selvfølgelig en vinmenu
Bestilling samt betaling på https://gastronomiexpressen.dk/maaltidskassen/bestilling.aspx

Bestilles senest tirsdag den 23. november kl. 18.00.

Weekendkassen udleveres på vinlageret fredag den 26. november 2021 mellem kl. 16-18.


Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud
Amerikanske vin middage. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 
www.americanwine.dk  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

keld@americanwine.dk  Tlf.: 4038 4480  ·  anne@americanwine.dk  Tlf.: 5070 6911
 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.