ÅBENT HUS

Fredag d. 23. september kl. 15-18 lørdag d. 24. september kl. 14-16

 
NYHEDER

Vinmiddag i Operaen: torsdag d.6. oktober
I Operaen på Holmen ligger der en restaurant, der har en af de bedste udsigter ind over København.
Denne aften skal vi nyde udsigten samtidig med, der serveres en spændende middag hvortil der vi skal drikke super amerikanske vine.


Vinmiddage, smagninger mm.
Americanwine.dk er igen klar til at arrangerere  vinmiddage, smagninger mm. for jeres firma, vinklub eller venner. Disse arrangementer afholdes på nogle af de bedste restauranter i København; Søllerød Kro, Sølyst, Restaurant Trio, Restaurant Studenterkilden, Uformel, Restaurant Palægade og mange mange flere.
Kontakt os for nærmere oplysninger og vi kan sammen skræddersy den perfekte aften for jer med amerikansk vin.Americanwine.dk på Facebook
Husk at følge americanwine.dk på facebook, så er der opdateringer om USA, rejserne, middage, smagninger og specielle vintilbud.
Klik her for at gå til americanwine.dk på Facebook.Med Venlig hilsen
Anne og Keld

Anne (+45 5070 6911) anne@americanwine.dk
Keld (+45 4038 4480) keld@americanwine.dk

www.americanwine.dk

Facebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin

Iter Winery, 2019 Cabernet Sauvignon, Central Coast
95. kr. pr. flaske
85 kr. pr. flaske ved 6+ flasker.


Dette er en ny spændende vinmark syd for San Francisco i Monterey og Santa Cruz, hvor CaMomi Winery dyrker denne spændende vin
Dette er en klassisk Californisk Cabernet Sauvignon, med masser af smag af modne blommer, solbær, hyldebær og brombær. Lageret på delvis franske og amerikanske vine tønder.
Serveres til grillet svinekotelet, forloren hare og okseragout.

Ugens hit
 

Det er blevet tid til der skal gøres status på lageret. Det betyder som altid, at der vil være mindre partier af vine, der sælges til en god pris.
Kom og se på de mange gode sager.
Vinenes pris har ligget på 95-160 kr. og sælges nu til 85 kr. uanset førpris.
Ugens Magnum Flaske

Talley Winery, 2019 Estate Pinot Noir, Arroyo Grande, Californien
500 kr. pr. flaske


Talley Vineyards er en af pionerene fra denne del af Californien, som har dyrket druer i mange år og solgt en del druer til top vinhuse i området. Vingårdens druer har altid været regnet for nogle af de bedste i området.
Talley Vineyard er specialister i Pinot Noir og Chardonnay og vinen får 92 point af Parker og Vinous.
Intens lækker smag af tørret hindbær, kirsebær, ribs og blommer.
Den helt rette vin til vagtler, due og andebryst.
Ugens kasse

Chardonnay
1500 kr. for en kasse med 12 flasker


Denne uges kasse giver dig en smagning af forskellige Chardonnay vine fra USA.
Chardonnay druen stammer fra Bourgogne i Frankrig. Druen blev medbragt til USA i 1912, da Ernest Wente fra vingården Wente øst for San Francisco tog vinstokke fra Montpellier med tilbage til USA og plantede dem på hans vinmark.
I dag produceres Chardonnay i de fleste vinproducerende stater og især Californien er kendt for deres Chardonnay vine. Men mange af de andre stater producerer også super Chardonnay, der er værd at drikke.
I ugens kasse får du mulighed for at smage på nogle af de mange amerikanske Chardonnay der laves. Der er Chardonnay fra Texas, Washington State, New York, Oregon, Missouri og Californien.
Andre spændende vine fra vinkælderen

Talley Winery, 2019 Estate Chardonnay, Arroyo Grande, Californien
185 kr. pr. flaske
165 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Talley Vineyards er en af pionerene fra denne del af Californien, som har dyrket druer i mange år og solgt en del druer til top vinhuse i området. Vingårdens druer har altid været regnet for nogle af de bedste i området.
Talley Vineyard er specialister i Pinot Noir og Chardonnay.
En klassisk raffineret, Chardonnay, med let kølighed og syre. Der er masser af smag af papaya, lime, ristede nødder, citrus og fersken. En god lang eftersmag og god balance.
Parker giver vinen 92 point  og Vinous giver vinen 94 point.
Drik denne skønne vin til dampet pighvar, gratineret hummer og havtaske.
Silenus Winery, 2019 Chardonnay, Oakville, Napa Valley
 250 kr. pr. flaske
225 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


I 1968 blev en valnødde plantage i den sydvestlige del af Napa Valley, som i dag er vinområdet Oak Knoll District, omdannet til Cabernet Sauvignon marker af Bruce Newlan, en raketforsker fra San José. Markerne Bruce omdannede blev startskuddet på vingården Silenus Winery. Op igennem 1970’erne blev Silenus’ druer solgt til Mondavi, Silver Oak og Inglenook.
Bruce Newlan blev klar over han havde ekstremt gode druer, der kunne producere topvine og i 1978, ansøgte han om at få lov til selv at dyrke vin. Bruce drev vingården indtil 2008 hvor der kom nye ejere. 
Denne Chardonnay er en klassisk Napa Chardonnay, med god dosis sol og amerikansk egefad
Duft og smag af modne mango, melon, Papaya og fersken.
Serveres til grillet laks, dampet pighvar og hummer.
Sbragia Winery, 2019 Cabernet Sauvignon, Andolson Vineyard 2018, California
250. kr. pr. flaske
225 kr. pr. flaske ved 6+ flasker


Ed Sbragia var I mange år vinmager hos Beringer og stod bag topvine som Private Reserve og andre fremragende vine fra Beringer.
Ed Sbragia var en af de første der fik en Beringer Chardonnay ind på top10 listen hos the Wine Spectator. For 15 år siden gik Ed solo og står i dag bag vinhuset i eget navn. Sbragia Winery er et af de førende kultvinhuse, som producerer sublime vine, men i et begrænset antal.
En super robust og kraftig rødvin fra Dokter Andolsen vinmark i Sonma Valley.
 Vinen er meget intens og dyb i smagen med sorte kirsebær, blomme, solbær og en god dosis tannin. Denne  Cabernet Sauvignon er perfekt til de store amerikanske bøffer og den amerikanske oksemørbrad.
Girard Winery, 2018 Old vine Zinfandel, Napa Valley
195. kr. pr. flaske
175 kr. pr. flaske ved 6+ flasker.


 Girard Winery blev startet i 1975 af Steve Girard og blev i 2000 overtaget af vinmageren Pat Rooney, som bl.a. har  arbejdet hos Kunde Winery.
Størstedelen af vingårdens vine dyrkes i Napa Valley, men Girard Winery har også et par marker i Russian River i Sonoma.
Girard laver super vine og anses af mange som værende et af de bedste huse i Napa Valley.
En klassisk fuldblods Napa Valley Zinfandel på gamle vinstokke og med masser af saftig smag af ristede nødder, lakridsrod, blomme, brombær og solbær. En lang og kraftig eftersmag karakteriserer denne super Zinfandel.
Perfekt vin til de store amerikanske bøffer og spareribs.
Ugens Topvin

Spottswoode Winery, 2019 Cabernet Sauvignon, Napa Valley
1750 kr. pr. flaske


Vingården der ligger til grund for Spottswoode blev grundlagt i 1882 af George Schonevald. Vingården fik senere sit endelige navn af Mrs. Albert Spotts som ejede ejendommen og grunden fra 1910 til 1972. Vingården blev herefter opkøbt af Mary Weber Novak.
I dag drives Spootswoode af Marys to døtre Beth og Lindy. Den første Cabernet Sauvignon blev produceret I 1982, og denne drue er sidenhen blevet vingårdens varemærke.
Spottswoode producerer vin på ca. 40 hektar vinmarker. Størstedelen af de 40 hektar går til dyrkningen af Cabernet Sauvignon og de resterende hektar går til Cabernet Franc og Petit Verdot,
Parker siger om Spottswoode ” I always think of Spottswoode as the Chateau Margaux of Napa”, hvilket må siges at være noget af et kompliment! 
Spottswoodes Cabernet har et godt gemmepotentiale og kan ligge mange år i vinkælderen og bare blive bedre og bedre. Parker giver vinen 100 point.
Smagen er intens og langt smagende af alt det, som man forventer af en af Napa Valleys bedste rødvine
Drik Spottswoode Cabernet til de helt specielle lejligheder, hvor der er kræset for maden og intet er overladt til tilfældighederne.
Eller gem vinene i kælderen i 10 år eller mere.
Ugens amerikanske spiritus

Clear Creek reserve Oregon Appel brandy 2 years
Pr  flaske 275 kr. pr. flaske


 Clear Creek Distillery blev startet for 30 år siden af Steven McCarthy, da han gerne ville finde en måde hvorpå, han bedst kunne bruge frugterne fra familiens frugtplantage. På hans mange rejser i Europa blev Steven McCarthy bekendt med de mange traditionelle europæiske spiritus og han mente det var muligt at lave lige så god spiritus i Oregon. Derfor grundlagde han Clear Creek Distillery. Navnet Clear Creek kommer fra den å der løber gennem familiens frugtplantage.
Dette er en intens og lækker Æble brandy på  æbler fra deres frugtplantage som Clear Creek
Lagret 2 år på gamle trætønder.
Vinsmagninger
 
Husk at du/I kan afholde vinsmagninger for dit/jeres firma, venner og kollegaer på vinlageret, privat eller i jeres firma.
Ved disse smagninger smages der på 10-12 forskellige vine og jeg vil fortælle om hver vin og vinhuset bag.
 
Send en mail og få et tilbud
Amerikanske vin middage. Det vil også være muligt at afholde private middage, vinsmagninger, receptioner, firmamøder etc. med amerikansk mad og vin.
Se mere på www.americanwine.dk eller ring for mere information.
 

 
www.americanwine.dk  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

keld@americanwine.dk  Tlf.: 4038 4480  ·  anne@americanwine.dk  Tlf.: 5070 6911
 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.