ÅBENT HUS
 
Fredag 27. januar kl. 15 – 18 & lørdag 28. januar 14- 16

 

Kære amerikanske vinvenner

Vi går mod lysere tider og det kan vi jo kun glæde os over. Hos Americanwine mærker vi større glæde og tro på tingene igen.

Vi har med stor succes afholdt årets første vinmiddag, hos Peter Hansen i Cirkel Ordnen Selskabslokaler. Peter har stor erfaring i et køkken og han viste høj klasse i alle serveringer denne aften. Vi nød kombinationer af kammusling med Riesling og pighvar med chardonnay. Vi fik også testet cabernet sauvignon fra to områder; Napa Valley og Yakima Valley.

Vores næste middag på Søllerød Kro er blevet rykket til 2. marts, men så kan vi også love et program der vil være lidt ud over det sædvanlige. Bemærk at vi byder på fem retter og dermed også en ekstra vin, i forhold til sidst vi var her. Se mere om vinmiddagen - klik her.

Her under er ugens gode tilbud, hvoraf de fleste er åbne på lageret. Kom ned i kælderen fredag og lørdag til vores åbent hus.


 
Med venlig hilsen
Anne Aamot (+45 5070 6911) anne@americanwine.dk
Frederik Kreutzer (+45 4050 4537) frederik@americanwine.dkFacebook - klik her

Member of AmCham Denmark

Ugens Dagligvin

Stephen Vincent, Pinot Noir, North Coast 2019
Kr. 125,-
Tilbud kr. 100,- per flaske


Stephen Vincent er et projekt med tre venner, som laver vine i en frisk stil som nyder godt af Californiens gode klima. Til denne pinot noir har de høstet druerne i tre områder op langs kysten, hvor de kølige vinde er med til at skabe god balance i druerne. Størstedelen af frugten kommer fra Sonoma County og Russian River Valley. Alle parceller er høstet og vinificeret separat og først blandet til sidst, for at opnå den ønskede balance.
Vinen har fine noter af jordbær og granatæble, hvor man kan ane lagringen på franske fade gennem 13 måneder. En elegant vin, som passer godt til lyst kød, eller afkølet til fed fisk.

 

Ugens gode køb

Foxglove, Cabernet Sauvignon, Paso Robles 2019
Kr. 135,-
Tilbud kr. 110,- per flaske


Et super køb af cabernet, der viser hvorfor Paso Robles omtales som det nye guld-distrikt i Californien for cabernet!
Foxglove er en serie vine fra de berømte brødre Bob og Jim Varner, der har slået sig ned i Santa Cruz og Paso Robles. Her dyrker de primært chardonnay og pinot noir, i en herlig kølig stil. Derudover laver de serien Foxglove som tilbyder fantastisk kvalitet til prisen.
Denne cabernet sauvignon kommer fra 20 år gamle vinstokke i San Miguel distriktet. De høje vinmarker garanterer en god kølighed og dermed friskhed i vinen. Her er noter af solbær og meget bløde tanniner. Vinen er medium fyldig med god tæthed i frugten. En kvalitet som man i Paso Robles kan fremstille til en langt lavere pris end hvis man boede i det dyrere Napa Valley. Nyd denne til en stor bøf med hjemmerørt bearnaise.

 

Den gode historie og ugens magnum

Andrew Will, Cabernet Sauvignon, Two Blondes Vineyard, Yakima Valley, 2019
Kr. 275,-
Tilbud kr. 225,- per flaske

Andrew Will, Ciel du Cheval Vineyard, Red Mountain 2017 MG
Kr. 950,- per MG
Tilbud kr. 820,- per MG


Ugens gode middag gav os mulighed for at smage på Two Blondes Vineyard, serveret med et stykke US flapmeat. En kombination hvor kødets intensitet, svampene på toppen og intensiteten gav en fantastisk oplevelse. Ugens to vine fra Andrew Will giver dig mulighed for enten at prøve det samme som os, med en normal størrelse flaske, eller lige tage den et niveau op og servere en magnumflaske. Ugens magnum er fra Ciel du Cheval marken, hvor det er merlot og cabernet franc der giver en vin med stor fylde og kompleksitet. En vin der helt sikkert vil bringe glæde omkring dit bord, hos dine gæster.
Andrew Will er historien om et vineri der startede under et halvtag i 1989 og i dag regnes for en af de bedste producenter i Washington State. Produktionen er relativt lille med kun 4.500 kasser om året, så der er fuld fokus på hver enkelt flaske. Vineriet er opkaldt efter nevøen Andrew og sønnen Will. Andrew Will er grundlagt og ejet af Camarda familien, som også står for produktionen. I dag er det primært Will der er vinmager.

 
Gode vine til middagsbordet

Bernard Griffin, Syrah, Columbia Valley 2018
Kr. 125,-
Tilbud kr. 100,- per flaske


Her er gode muligheder for at smage en herlig syrah fra en af de mest omtalte vinmagere i Washington – til en skarp pris.
Bernard Griffin er grundlagt i 1983 og er stadig ejet og drevet af familien. Rob Griffin kom fra Californien til Washington State i 1977 og har drevet sit eget vineri siden 1983, hvilket gør ham til den længst arbejdende vinmager i staten.
Denne syrah er fremstillet med et åbent øje i retning af det nordlig Rhone. Ønsket er en vin med krydderi og varme i sund kombination. Det virker rigtig godt når druerne høstes fra højt beliggende marker her i Columbia Valley. Nyd denne til krydrede retter.
 
Stone Hill, Chardonel, Missouri 2019
Kr. 100,-
Tilbud kr. 75,- ved 6 flasker


Chardonal er ikke chardonay, men smagen minder rigtig meget om i stilen. Det her er en ren og elegant hvidvin, hvor der ikke er noget fadlagring til at forstyrre frugten.
Stone Hill ligger i Missouri og er eksperter i at arbejde med lokale druesorter. Siden de nye ejere kom til i 1965, er kvaliteten kun steget og vinene blevet mere rene i stilen.
Nyd denne friske chardonel til friskpillede rejer, eller andre lette serveringer.
Ugens kasse

Cabernet sauvignon er den mest prominente drue i Amerika. Mange forbinder den især med Napa Valley, hvor den absolut viser sine bedste sider fra. Derudover fremstilles der også flotte vine flere andre steder i landet, hvor druen kommer til sin ret. Det vil altid være vine med stor smagsintensitet og en struktur med en del syre og tannin.
Denne kasse giver dig mulighed for at smage seks forskellige vine på cabernet sauvignon, fremstillet i forskellige distrikter.
Normalt vil disse vine koster mere end kr. 900,-

Samlet pris for kassen er kr. 750,-

 
Ugens gode hvidvin

Haden Fig, Chardonnay, Willamette Valley 2020
Kr. 175,-
Tilbud kr. 150,- per flaske


Biodynamik er ikke i sig selv et kvalitetsstempel, eller det modsatte. For ejer og grundlægger Erin Nuccio er det mere et spørgsmål om at behandle naturen korrekt, uden at ødelægge det man har til låns. Med vinmarker i smørhullet af Oregons Willamette Valley, er betingelserne til stede for fremragende vine. Fokus er på chardonnay og pinot noir, som vi med glæde importerer til Americanwine.
En vin der giver fuld valuta for pengene i chardonnay kategorien. Her er både noter af modne æbler, citron og melon. Hertil kommer noter fra lagringen på neutrale fade med bundfaldet, som giver en anelse aroma af hvidt brød. Den friske naturlige syre giver en lang eftersmag med herlig balance. Nyd denne chardonnay til intense fiskeretter, eller modne oste.

 
Ugens kultvin fra kælderen

Herold, Mark Herold Wines, Cabernet Sauvingnon, Coombsville, Napa Valley 2018
Kr. 675,-
Tilbud kr. 575,-


Her er en vin der kun fremstilles i små mængder, fra en af de bedste terrorirs i Napa Valley. Mark Herold har arbejdet med at finde topkvalitet frugt i Napa Valley siden midten af 1990erne. Efter at have været vinmager hos Joseph Phelps i en årrække har han startet forskellige egne projekter op. I dag arbejder Mark dels som konsulent for andre vinhuse i Napa Valley, men kærligheden ligger til hans vine i Herold Wines.
Druerne til denne vin er høstet i Coombsville, som er den yngste AVA i Napa Valley fra 2011. Det unikke her er de kølende vinde fra Peraluma Gap der blæser gennem denne del af dalen. Det giver en længere vækstsæson, som resulterer i mere koncentration og syre i druerne. En koncentreret vin med intense noter af sort frugt, peber og chokolade. Hvis du vil nyde denne nu, så anbefaler vi et par timer på karaffel, ellers gem den gerne 10 – 20 år i kælderen.
Vinen har fået hele 96 point hos Antonio Galloni hos Vinous.


Er du interesseret i at holde en vinsmagning for kollegaer, venner eller andet, så kontakt os og lad os finde en god løsning sammen. Vi kan både hjælpe med at lave arrangementer på mange gode restauranter, afholde hos dig/jer, eller tilbyde en uformel smagning i vores kælder i Hellerup.
Send os en mail, eller giv os et ring, vi står klar til at hjælpe dig til en god løsning.

Se mere på americanwine.dk eller vores Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100057078805983
eller
vores Instagram https://www.instagram.com/americanwine_dk/

 
www.americanwine.dk  ·  Tuborg Parkvej 10   ·  2900 Hellerup

 anne@americanwine.dk  Tlf.: 5070 6911  ·   frederik@americanwine.dk  Tlf.: 4050 4537

 

Kør ned i P-kælderen ved P-pladserne
 

ěnsker du ikke flere nyhedsbreve, skal du blot klikke her.